Východ slnka pri mori

Ostatný raz nebolo fotenie východu slnka pri jazere Motosu úplne podľa našich predstáv. Tak sme si povedali, že by sme to mali skúsiť ešte raz. Tentokrát pri mori. Cieľ nebol ďaleko, len nejakých 50 – 60 km. Skontrolovali sme dve stanovištia. K tretiemu sme sa nedostali, lebo sme nevedeli nájsť cestu k nemu a štvrté bolo ďalej, ako sme zašli. V podstate druhé (v pláne tretie) stanovište bolo zaujímave a sľubovalo dramatickú scénu.

Na druhé miesto sme dorazili okolo druhej hodiny rannej. V pláne bol spánok, no keď som skúsil cvične jeden záber, aby som sa ráno moc nenaháňal, výsledok ma trochu prekvapil. Vcelku dobrý záber. Len tmavý. Tak  trochu viac času. A potom zmena uhla. A zmena scény. A ešte toto a ešte tamto, až sme nakoniec fotili východ slnka bez spánku. Skončili sme okolo siedmej hodine rannej. Zbalili sme sa a vydali sa nazad. No spánok sa hlásil o slovo, a tak bolo bezpečnejšie to zaparkovať a pospať si chvíľu. Tým sme vlastne vyriešili i pozíciu iného miesta (číslo 2 v pláne), ktoré sme nevedeli nájsť. Dostali sme sa do jeho tesnej blízkosti. Zdriemli sme si chvíľu a bezpečne sme došli domov.

Hoc obloha a svetlo neboli to, čo sme dúfali, pár záberov je hodných podelenia sa. Nabudúce to bude jednoduchšie, pretože miesto máme už “ochutnané” a vieme čo asi čakať.

Tu je pár fotiek zo spomínanej noci.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *