slimak

Mušle, slimáky a iné morské potvory..

Ostatnú Nedeľu, to jest včera som sa zúčastnil na takom milom love, či skôr zbere. Neviem, ktoré slovo je vhodnejšie použiť, pretože živočíchy sa väčšinou lovia, no v tomto prípade si myslím, že zber (asi ako ovocie či zelenina) bude vcelku vhodné, keďže živočíchy sa vlastne nepohybovali. Ano ano, jedná sa o mušle, alebo podľa slovníka o mäkkýše (shellfish).

Celý zber sa zbehol tak narýchlo, pretože o možnosti som sa dozvedel len deň dopredu. Plán bol zbieranie mäkkýšov počas odlivu na neďalekom jazere zvanom Hamanako. Išlo konkrétne o jeden druh týchto mäkkýšov, hoci neskôr mi to pripadalo, že ľudia zbierali všetko, čo sa dalo skonzumovať, či už surové, alebo varené. Ale to bol možno len taký dojem.Takto to vyzeralo na pobreží počas odlivu. Ľudí tam bolo asi viac, ako tých mäkkýšov. 🙂

A bez dlhého naťahovania sa pochválim svojím úlovkom. Tu je.

Pochválim sa najmä tými veľkými mušľami. Tie som našiel iba ja. Ostatní členovia môjho tímu nachádzali iba tie malé. To mohlo byt spôsobené šťastím začiatočníka. Ale nie len zberu som sa venoval a to najmä kvôli objektívu, ktorý som mal so sebou. Makro 105/2.8 bola asi najlepšia kúpa v mojom živote. Okrem toho, že vyzerá úplne ako nový, bez nejakých škrabancov a to nemyslím optiku, tak jeho cena bola neprekonateľná. Za tú cenu sa to jednoducho nedalo nekúpiť. Ale toto som nechcel poňať ako príspevok o objektíve, ale o tých mušliach. Tých tam bolo totiž neúrekom a ich farebná škála bola neuveriteľne široká. Veď posúďte sami.

Vcelku široké spektrum vzorov, čo myslíte? Rozmýšľam nad niektorými ako pozadie na počítač. Mohli by byť vcelku fajn na oči.

Hľadať ich v piesku bola vcelku zábava a fotiť tak isto. Týmto spôsobom ma dokonale potešili. Keďže nie som veľkým fanúšikom týchto stvorení na tanieri, tak som ich daroval. Takto mám istotu, ze potešili i niekoho iného, komu dokonca chutili. 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *